TCC
/

Het lichaam als communicatiemiddel

 

Tai Chi wordt op verschillende manieren omschreven en onderwezen. Als ontspanningsoefening, als vechtkunst, als gezondheidssysteem, voor harmonie tussen lichaam en geest, als energetisch en spiritueel systeem, enzovoorts. Al deze omschrijvingen zijn juist. Het hangt van de docent en beoefenaar af voor welke invalshoek men kiest. Ontspannen, bewust worden van het eigen lichaam, ontdekken hoe lichamelijke en mentale processen elkaar beïnvloeden, zijn kenmerken van Tai-Chi zoals dat door mij wordt gedoceerd. We leren praktische oefeningen die vaak in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden. De bewegingen zijn langzaam met aandacht voor ontspanning van spieren, gewrichten en geest. De bijeenkomsten zijn voor zowel de gevorderde als de beginnende Tai-Chi beoefenaar die kennis wil maken met deze bewegingsleer. De basisvorm waar we mee werken is de Yang stijl van Ching Man Chen. Aanvullend integreren we ook andere vormen vanuit de interne en externe Martial Arts.

De individuele lessen (Tai Chi Coaching) duren minimaal een uur en worden afgesloten met een kopje thee en een goed (reflectief) gesprek. De vergoeding bedraagt € 45,- per les/bijeenkomst. Deze lessen vallen onder professionele begeleiding en ontwikkeling en kunnen daarom (eventueel) bij uw werkgever of een andere instantie gedeclareerd worden. Ik ben aangesloten bij de Stichting Taijiquan Nederland en geregistreerd bij de LVSC.

Op aanvraag worden Tai Chi lessen aan kleine groepen van maximaal 8 personen gegeven. De les(sen), workshop, training wordt in overleg op een geschikte locatie verzorgd. Alle Tai Chi bijeenkomsten worden altijd afgesloten met een kopje thee/koffie en een goed gesprek. In de zomer vinden de Tai Chi lessen bij voorkeur buiten plaats.

Op maandag is er in Rotterdam Tai Chi les onder leiding van Drs. Peter Pijpers en op woensdag is er in Rotterdam Tai Chi les onder leiding van Drs. Nedim Köse.