TCC
/

Het lichaam als communicatiemiddel

 

Training: Omgaan met spanningsvolle- en conflictsituaties

Training: Omgaan met mentale en/of fysieke agressie

Ik ben gecertificeerd trainer fysieke en mentale weerbaarheid (Dienst Justitiële Inrichtingen). Ik verzorg weerbaarheidstrainingen voor professionals die te maken hebben met spanningsvolle situaties en agressie.  

De trainingen zorgen voor het direct (aan)leren van vaardigheden en oefenen met lastige, situaties. In het hier en nu worden situaties geoefend met diverse oefen- en spelvormen afhankelijk van wat de situatie vraagt. In de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het belang van non-verbale communicatie en lichaamswerk, zoals bijvoorbeeld het Rots & Water principe en de psychologie van Push Hands. De trainingen zijn voor verschillende doelgroepen zoals; professionals, jeugdigen, studenten, etc. De training is SKJ geaccrediteerd en wordt in overleg en op maat aangeboden. De trainingen zijn het meest effectief als er praktijksituaties worden geoefend. Hier is in principe altijd een trainingsacteur bij aanwezig. 


Ik ben ook trainingsacteur en verricht als trainingsacteur en cotrainer soortgelijk trainingen. Mijn expertise als trainingsacteur wordt vaak ingezet bij het trainen van leidinggevenden.